Αμπέλι β , vigneto b, vignoble b, mahastian b, weinberg b, vinamar jaistandus b, vinbergxardenon b, vinya b, vinograd b, vinea b, vynuogynas b, vinja b, wijngaard b, viinitarha b, winnica b, vinha b, vie b, vinice b

ΦΩΤΟ: Ελέφαντες «παράγουν» τον πιο γλυκό καφέ!

0
0

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει για καφέδες που παράγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου όχι με τον κλασικό τρόπο της συλλογής των καρπών του καφεόδεντρου και της περαιτέρω επεξεργασίας του, αλλά με τη συμμετοχή των ζώων στη διαδικασία.

Μετά το γνωστό, λοιπόν, και συμπαθές ζωάκι kopi luwak (ένα είδος νυφίτσας), όπου από τα κόπρανά του συλλέγονται οι κόκκοι του καφέ που έχει καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια καθαρίζονται για να παράγουν εν τέλει έναν από τους πιο σπάνιους και ακριβότερους καφέδες στον κόσμο, σειρά έχει ο ελέφαντας.

perierga.gr - Οι ελέφαντες "παράγουν" τον καλύτερο καφέ!

Ακολουθώντας περίπου την ίδια διαδικασία, οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας τρέφονται μόνο με κόκκους καφέ Arabica που καλλιεργούνται σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων και στη συνέχεια… αφοδεύουν. Το «περιεχόμενο» καθαρίζεται και από αυτούς τους «επεξεργασμένους» πλέον κόκκους καφέ διά της πέψης των ελεφάντων δημιουργείται ένα πανάκριβο και γευστικότατο ρόφημα καφέ που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 50 δολάρια το φλιτζάνι!

perierga.gr - Οι ελέφαντες "παράγουν" τον καλύτερο καφέ!

«Τα ένζυμα στο στομάχι του ελέφαντα διασπούν τις πρωτεΐνες στους κόκκους του καφέ, και δεδομένου ότι οι πρωτεΐνες αυτές είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της πικρίλας του καφέ, λιγότερη πρωτεΐνη σημαίνει και μειωμένη πικρή γεύση, άρα γευστικότερο αποτέλεσμα.

Είναι μια πανδαισία από σοκολάτα γάλακτος, καρυδιού και κόκκινων μούρων σε συνδυασμό με νότες μπαχαρικών η αίσθηση που αφήνει η γεύση του καφέ στο στόμα», περιγράφει ο σεφ ενός υπερπολυτελούς resort στην Ταϊλάνδη, όπου έχει την τιμή να προετοιμάζει και να σερβίρει τον εν λόγω καφέ στους πελάτες του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υψηλή τιμή του οφείλεται στο γεγονός ότι οι ελέφαντες θα πρέπει να τρώνε περισσότερα από 72 κιλά κόκκους Arabica για να παράγουν μόλις 2,2 κιλά καφέ!

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

βιβλιαράκια||bookies

the books gave Matilda a hopeful and comforting message: you are not alone

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Lina's Cosmos

welcome to my cosmos!!! Μεγάλες δόσεις από Βιβλία, συγγραφή, δημιουργική γραφή, healthy tips με συμπληρώματα διατροφής και βότανα, φυσικές συνταγές καθώς και ιδέες για χειροποίητα δώρα.Προσθέστε φαντασία και καλή απόλαυση!!!

scientificlove

Physics, Chemistry, Psychology, entertainment, social network

Περιδιαβαίνοντας

- Passing through the Αrts, culture and civilization, nature and human

SKYLINE REPORTS

comedy magazine

Prosecco Trail

Welcome to a space about sparkling wine, winemakers and lost empires along the trails of the Alps and Adriatic Sea.

Iva Roskin

ivaroskin.wordpress.com

Adventure Travel Nepal

Nepal tour operator and trekking agent

Kula Kunywa

Tales of Taste

zumpoems

Zumwalt Poems Online

Stories That Are All True

...and some of them actually happened.

Arts Discourse

"berlari bolak-balik"

fotografia najwidoczniej realna

Wszystko, co nie pozwala przejść obojętnie...

the drunken cyclist

I have three passions: wine, cycling, travel, family, and math.

%d bloggers like this: