Αμπέλι β , vigneto b, vignoble b, mahastian b, weinberg b, vinamar jaistandus b, vinbergxardenon b, vinya b, vinograd b, vinea b, vynuogynas b, vinja b, wijngaard b, viinitarha b, winnica b, vinha b, vie b, vinice b

Από τον Βασίλη Καραγιάννη, Επιμέλεια ΜΙMΕ.COM – φωτογραφία: STUDIO M.COM/Λ. ΜΕΝΤΖΟΣ
2
Oύζο όταν πιείς...

Η έντονη προσωπικότητα του ούζου δίνει στις αναμείξεις με φρούτα και άλλα αλκοόλ μια δόση σουρεαλισμού που ταυτίζεται με το ελληνικό καλοκαίρι. Τα κοκτέιλ με ούζο μού θυμίζουν τη Lady Gaga στο «Bad Romance». Συνοδεύουν τέλεια μια ατμόσφαιρα νεομπαρόκ και ελαφρά παρανοϊκή, πάνε με… λιωμένα πιάνα, κηροπήγια ή ρολόγια που διαστέλλονται, όπως στα έργα του Νταλί, με ποπ μουσική και σερβιτόρες με μαύρα βινύλ φορέματα. Οι ρίζες αυτών των κοκτέιλ χάνονται κάπου στην εποχή των απάχηδων και των ιδιοφυιών ζωγράφων? στο Παρίσι των αρχών του 20ού αιώνα, τότε που χρησιμοποιούσαν μυρωδάτο ανιζέτ ως βάση και προσμείξεις με χυμούς φρούτων. Οι πρώτοι, όμως, που ανέμειξαν αυθεντικό ούζο με χυμό πορτοκαλιού –αλλά και με βυσσινάδα– ήταν οι μπάρμαν στις λέσχες των Νεότουρκων γύρω στα 1916-’18, συνοδεία fasil μουσικής. Τα κοκτέιλ με ούζο τα ξαναβρίσκουμε τη δεκαετία του ’80 στη Μύκονο (τότε τα τιμούσαν ιδιαίτερα οι τουρίστριες που σύχναζαν στις ντίσκο της εποχής) και μετά, το 1990 σε κυριλέ ψαροταβέρνες. Για παράδειγμα, ένα Zorbatini πριν από το δείπνο αποτελεί εξαιρετική σύλληψη, που θα τη ζήλευε και ο μεγάλος Ισπανός σκηνοθέτης Μπουνιουέλ.

Vulcan mind
Probe shooter
-1 μέρος ούζο
-1 μέρος ρούμι Havana Club 3
Ανακατεύουμε καλά στο σέικερ. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε
με μία φέτα πορτοκάλι.

Greek Tiger
-1 μέρος ούζο
-4 μέρη χυμό πορτοκαλιού
Ανακατεύουμε καλά στο σέικερ. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με τέσσερα παγάκια. Γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.

Ο.t.k. Shooter
-1/3 μέρους ούζο
-1/3 μέρους τεκίλα
-1/3 μέρους Kahl?a
Ανακατεύουμε καλά στο σέικερ. Σερβίρουμε σε ποτήρι μαρτίνι με τριμμένο πάγο. Γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.

Zorbatini
-1/4 μέρους ούζο
-1 1/4 μέρους Vodka
-1 ελιά Καλαμών
Ανακατεύουμε τα συστατικά καλά στο σέικερ και σερβίρουμε σε ποτήρι του μαρτίνι με την ελιά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

βιβλιαράκια||bookies

the books gave Matilda a hopeful and comforting message: you are not alone

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

Lina's Cosmos

welcome to my cosmos!!! Μεγάλες δόσεις από Βιβλία, συγγραφή, δημιουργική γραφή, healthy tips με συμπληρώματα διατροφής και βότανα, φυσικές συνταγές καθώς και ιδέες για χειροποίητα δώρα.Προσθέστε φαντασία και καλή απόλαυση!!!

scientificlove

Physics, Chemistry, Psychology, entertainment, social network

Περιδιαβαίνοντας

- Passing through the Αrts, culture and civilization, nature and human

SKYLINE REPORTS

comedy magazine

Prosecco Trail

Welcome to a space about sparkling wine, winemakers and lost empires along the trails of the Alps and Adriatic Sea.

Iva Roskin

ivaroskin.wordpress.com

Adventure Travel Nepal

Nepal tour operator and trekking agent

Kula Kunywa

Tales of Taste

zumpoems

Zumwalt Poems Online

Stories That Are All True

...and some of them actually happened.

Arts Discourse

"berlari bolak-balik"

fotografia najwidoczniej realna

Wszystko, co nie pozwala przejść obojętnie...

the drunken cyclist

I have three passions: wine, cycling, travel, family, and math.

%d bloggers like this: