Αμπέλι β , vigneto b, vignoble b, mahastian b, weinberg b, vinamar jaistandus b, vinbergxardenon b, vinya b, vinograd b, vinea b, vynuogynas b, vinja b, wijngaard b, viinitarha b, winnica b, vinha b, vie b, vinice b

oinos and more

951wine_barrels1

Μολονότι η σοδειά του 2012 στο Bordeaux, έχει ευρέως αναγνωριστεί ως καλύτερη από αυτ’η του 2011, θα εξακολουθήσει να είναι ένα δύσκολο προϊόν σύμφωνα με έναν από τους βασικούς εμπόρους  της περιοχής.

Ο Jean-Christophe Mau των negociant Yvon Mau, είπε ότι οι έμποροι υποφέρουν ακόμα από το hangover της συγκομιδής του 2011.

«Έχω ακόμη το 60% από το απόθεμα του 2011 κι αυτό δεν αλλάζει – δεν έχουμε πουλήσει πολύ κρασί μέχρι στιγμής φέτος και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό πριν το τέλος του έτους.
Αγόρασα πολλά του 2011 για να κρατήσω τα châteaux ευχαριστημένα και να διατηρήσω τις σχέσεις μου μαζί τους, αλλά τώρα έχω πρόβλημα στις πωλήσεις, οπότε είμαι πολύ προσεκτικός στην αγορά μεγάλης ποσότητας του 2012, μήπως υπάρξει το ίδιο πρόβλημα και φέτος», είπε.

Ο Mau, που μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Yvon Mau και των Château Brown και του Château Preuillac, επεσήμανε ότι η ανάγκη να αγοράσει ήταν ισχυρότερη πέρυσι.

«Πέρυσι ήμασταν σε διαφορετική θέση καθώς είχαμε πολύ λίγο απόθεμα εξαιτίας της επιτυχίας του 2009 και 2010, οπότε καθίσταται αναγκαία η τροφοδότηση με την σοδειά του 2011.
Φέτος στέκομαι στα αριστερά του 2011 και καλούμαι να αποφασίσω πόση από τη σοδειά του 2012 θα αγοράσω, προσθέτοντας ότι «μόνο τα γαλλικά σούπερ μάρκετ αγόρασαν τα Bordeaux του 2011.»

Ο Mau παραδέχθηκε ότι έψαχνε να αγοράσει περίπου 40% λιγότερο κρασί φέτος, προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση των αποθεμάτων του.

«Το 2012 είναι μια περίπλοκη σοδειά για τις αγοραπωλησίες, καθώς η σχέση ποιότητας και τιμής δεν είναι καλή. Τα κορυφαία châteaux δεν θέλουν να μειώσουν τις τιμές τους διότι η ποιότητα είναι υψηλότερη σε σύγκριση με το 2011, αλλά θα αναγκαστούν να το κάνουν αφού το απαιτεί η αγορά», είπε.

Ο Mau πιστεύει ότι το Bordeaux πάσχει από πρόβλημα εικόνας που οφείλεται στις υψηλές τιμές.

Το Bordeaux έχει αποκτήσει την αρνητική φήμη του υψηλού κόστους, η οποία απωθεί τον κόσμο από την αγορά αυτού. Περίπου 30 κορυφαία ονόματα της περιοχής είναι αναλλοίωτα αλλά τα υπόλοιπα είναι ευάλωτα», προειδοποίησε.

Εν τω μεταξύ, οι παραγωγοί φαίνονται αισιόδοξοι για την καμπάνια του 2012.

Η Marie- Helene Dussech, διευθύντρια εργασίας του third growth του Margaux, Château d’Issan, είπε ότι η ζήτηση των κρασιών της δικής τους επιχείρησης ήταν ακόμη υψηλή.

«Πουλάμε το σύνολο σχεδόν των αποθεμάτων μας σε primeur και μισό από αυτό σε εμπόρους, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν από εμάς παρά το γεγονός ότι είναι μια δύσκολη καμπάνια.
Έχουμε ήδη πολλά αιτήματα για τα κρασιά μας, δεδομένου ότι παράγουμε μόνο περίπου 7000 κιβώτια το χρόνο. Οι έμποροι φαίνεται ότι είναι στην ευχάριστη θέση να αγοράσουν τώρα με σκοπό την πώλησή του κάτω από τη γραμμή, είπε.

Μετάφραση Ζωή Καρασουλτάνη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

Heal your life. Heal thy self.

Eat an apple a day, and BRING this DOCTOR your way!!! It's not about miracle pills or diets, but about living the life you love, in the way you feel, reaching a perfect balance between mind, body, and spirit, laughing out loud on failures and embracing the right mindset. I am here to give you my unconditional support in this blessed journey called life!!!

Lino's blog

Artist_without_contract

Filosofia vegetale

noi e le piante, relazione inscindibile

Dining with Donald

Donald on dining in and out

Της Iστορίας το περιθώριο

Μικρές ιστορίες που έμειναν θαμμένες..

Μολύβι και Χαρτί

Ιστορίες περί υδάτων, ανέμων και λοιπών δαιμονίων

LovArt's Corner

books, music, culture

Sizzles & Strings

Hostel-friendly recipes from an aspiring little chef. Fire Burn & Cauldron Bubble.

Afoodiehousewife

What's cookin' ??

WhiskySpeller

Thomas & Ansgar Speller exploring the world of distilled spirits. Geeks. Writers. Travellers. Photographers. Artists.

Bill the Butcher Wine Cellar

God made water, but man made wine ...

Diet Like Paradise

Be nourished for happy healthy life. Enjoy food, Enjoy life............................. No more Live to eat, but Eat well to live Better..................................................... Η τροφή δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.......... Όμως, η καλή διατροφή μπορεί να προλάβει ή ακόμα να θεραπεύσει τα περισσότερα. Nutriton and Food Therapy. Healthy Tips for Soul and Body

Greek Raisins

κορινθιακή Σταφίδα

LifeWise

be the change

The Lion Wrath

Αll Kinds Of Arts. All Around The World

Hartaetoi

Γεια σας Παιδια!!!!!!!!!!

%d bloggers like this: